josefin

läkarbesök.

Kategori: Min vardag.

Herregud vilken morgon/dag jag haft. Jag tycker väl mest bara synd om mig själv. Men ja, jag ska ta det i från början nu när jag ändå mår bättre än vad jag gjort de senaste dagarna.
I tisdags åkte jag hem från praktiken för att åka till akuten, men jag fick ingen tid där. Dem tyckte inte det var nödvändigt att jag skulle sitta där. Likadant var det igår så jag praktiserade inte igår iheller. Men blev lovad en tid idag. Så 10.50 var jag på vårdcentralen på Drottninghög för att prata med en doktor. Hon skrämde mig lagom mycket när hon tog puls och så eftersom att hon sa att min puls dels var oregelbunden och att den slog för fort. Så jag fick ta ett EKG. Vilket jag inte gjort sedan jag var mycket liten och man gör när något är fel på hjärtat. Jag hoppas i alla fall att allt står rätt till med hjärtat.
Innan vi åkte mot vårdcentralen så mesade jag mig och satte ett emla plåster på mitt lång finger eftersom jag visste att de skulle kräva blod från mig, igen. Men jag hade fel, de tog i armen istället. Och jag mesade som vanligt och började gråta. Så jag fick två emla blåster. En på vänster och en på höger, vi skulle komma tillbaka efter en timme så vi gick till bageriet.
När vi varit där ett tag kom en liten tjej in ~10. När hon sagt vad hon vill ha så svimmade hon. Hela bageriet fick panik och jag fick i princip tvinga upp mamma för att hjälpa till eftersom hon är undersköterska. De ringde ambulansen och till flickans pappa. Helt plötsligt fylldes hela bageriet med folk. Men det gick bra med henne och så.
Egoist som jag är så - åter till mig. Vi gick tillbaka till vårdcentralen och jag började skaka som fan, igen. Direkt när vi kommit in i rummet där vi skulle göra det så började jag gråta. Jag kanske ska berätta att jag alltid får ligga i ett rum helt själv för att jag inte klarar av att sitta upp och ta blodprov. I vilket fall som helst så gick det bra.
När jag tog blodprov för något år sedan så gick det skit bra, men när vi sedan skulle gå ut från byggnaden så snurrade det till och jag sprang rakt in i en vägg. Det slutade såhär:



Förstår ni varför jag måste ligga ner ett bra tag efter dem stuckit mig?

Well, jag lever. Och jag får inte praktisera förrän jag fått mina provsvar, vilket innebär att jag inte praktiserar på min födelsedag.

Nu ska jag fortsätta sjunga singstar med Annie och Millan. Sen ska vi fortsätta vänta in Krille som ska köra med oss och handla inför imorgon.


Puss!